in descriere

De ce o pilota de lana iti poate oferi un somn bun si de calitate?

De ce o pilota de lana iti poate oferi un somn bun si de calitate?

In functie de temperatura din dormitorul dumneavoastra va puteti alege pilota.

Cercetatorii de la Universitatea din Leeds au descoperit ca lana ajuta la reglarea temperaturii corpului, considerabil mai eficient decat fibrele din pene sau din poliester, oferind un raspuns la supraincalzirea nocturna. In plus, pilotele din lana regleaza temperatura corpului in timpul somnului, astfel incat sa va bucurati  de un somn bun, in mod constant la o temperatura perfecta. Acestea sunt perfecte  si daca impartiti patul cu cineva mai cald sau mai rece decat dumneavoastra.

Unii oameni se plang de temperaturile din dormitoarele lor noaptea, pe cand altii se supraincalzesc pe parcursul noptii. Majoritatea se lupta frecvent cu intrebarea despre cat de calde sau reci sunt paturile lor.

Pilotele de lana pot rezolva aceasta problema, datorita calitatilor de reglare a temperaturii corpului, spune Dr. Ningtao Mao, de la Universitatea din Leeds.

Supraincalzirea, spun oamenii de stiinta, este cauzata de acumularea de umiditate pe piele atunci cand transpiram. Aceasta umiditate capteaza caldura si duce la transpiratii suplimentare.

Lana este produsa dintr-o proteina numita keratina– un compus gasit in parul, unghiile si pielea noastra – capabila sa absoarba pana la o treime din greutatea proprie in apa, inainte ca tesatura sa se simta umeda. Aceste fibre din lana ajuta persoanele sa-si mentina temperaturi confortabile, chiar daca se afla sub aceeasi pilota. Chiar daca oamenii produc caldura si transpira in mod diferit, pilotele din lana pot controla “microclimatul” in jurul fiecarui corp.

Dr. Mao, specialist in Performanta Produselor Textile, a publicat rezultatele ce arata ca lana e capabila sa mentina temperatura optima a corpului pentru somn la 35.1 grade Celsius pentru cea mai lunga perioada de timp si elimina cu 67% mai multa umezeala pe o perioada de 8 ore decat o pilota din silicon.

Lana este o fibra regenerabila si durabila, si prin urmare, poate fi clasificata ca eco. Este un material ecologic, natural si reciclabil.

Beneficiile fibrei de lână

  1. Este antialergica si se curata usor.
  2. Isi pastreaza forma. Fibrele rezistente revin la dimensiunea originala după spalare.
  3. Este ignifuga. Lana arde si se topeste foarte greu.
  4. Lana este durabila. Fibrele cu mai multe parti rezista la uzura si la rupere.
  5. Elimina foarte repede umezeala acumulata.
  6. Materialul este confortabil in toate anotimpurile. Pastreaza un strat de aer langa piele. 

Pentru achizitionarea unei pilote de lana consultati oferta noastra.

Daca doriti sa ne urmariti pe facebook ne gasiti aici .

Va invitam sa va abonati la newsletter-ul nostru pentru a primi pe email noutatile si promotiile curente. Abonare

Cele mai populare

Cadouri pentru un Craciun Magic
  • 3 Decembrie 2018
  • 2511

Postari recente

Arhiva 2024

Arhiva 2023

Arhiva 2021

Arhiva 2018

Producatori

Newsletter

Va invitam sa va abonati la newsletter-ul nostru pentru a primii pe email noutatile si promotiile curente.